ActivatedA. Berggrens Bilservice ABIMEX ABSpiken Service ABStjernlackVilskesalongen

Våra nyheterTill nyhetsarkivet

Tabell

Häftig avslutning på STCC säsongen 2012!

STCC stadium race på Solvalla blev en riktig succé, både för arrangören med häftig racing och hela 22 000 åskådare och för Santosh Motorsport! Banan som byggts upp på travbanan med innerplan blev en teknisk bana som krävde en aggressiv körning.

 Teamet hittade bra inställningar tidigt och på första kvalet överraskade Santosh alla med att sätta sjätte snabbaste kvaltid i kval 1, före meriterade VM föraren Jordi Gene och endast tiondelar bakom Rickard Rydell.
Startar därmed från sjätte startruta i race 1.
I kval två som bestämmer startplacering i race 2 bättrade Santosh tiden och den räckte till en sjunde startruta, även det väldigt bra.

I första racet var Santosh riktigt snabb och var uppe på en femteplacering, efter tuffa fighter så slutade Santosh på en fin sjundeplacering i mål, strax bakom Jordi Gene.

I race två blev det ett svårt första varv, och Santosh var långt ner efter första varven men Santosh kom igen och hade en härlig fight med bl.a. Michel Nykjaer och låg länge åtta. Santosh visade prov på fin körskicklighet i det blöta underlaget, tyvärr slutade heatet med en drivknut som brast.
Teamet har jobbat hårt med att få till raceinställningar och nu har det verkligen givit resultat. Avståndet till de stora fabriksteamen har vi täppt igen rejält.

 

Nu är säsongen 2012 över och vi laddar inför nästa år, med mer erfarenhet och nya idéer kommer vi att vara väl förberedda!